Korok Fesztiválja 2012.

Korok Fesztiválja

2012. május 26-28., Balatonfüred

A balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Társasága 2007. óta nagy sikerrel rendezi meg május hónap utolsó hétvégéjén a Korok Fesztiválja elnevezésű rendezvényét. Színvonalas, élmény dús kulturális és gyermek programokkal, a már megszokott színes felvonulással és gazdag kirakodó vásárral várják a kedves vendégeket 2012. május 26-28. között Balatonfüreden a reformkori városrészben.

 

Az idei évben a három napos ünnep egyes napjain más-más téma kap hangsúlyt.

 

Május 25-én „H3: Hagyomány-Hungarikum-Herend” kiállítás megnyitója a Vaszary-villában.

 

Május 26-án „Honfoglalástól a Reformkorig” címmel színes felvonulással és az egyes korokat bemutató kulturális programokkal várjuk a vendégeket, ahol hagyományőrző társaságok korhű ruhákban vonulnak fel és változatos bemutatók keretében ismertetik meg azt a korszakot, melyet képviselnek.

 

Május 27-én Balatonfüredre érkezik a Szent Korona másolata, amelyet a Kerek templom altemplomában nézhetnek meg a látogatók. A Szent Koronát és a magyarságot méltató kulturális programok minden korosztálynak jó szórakozást ígérnek. Ezen a napon nem csak a színészek, hanem bárki méltathatja a Szent Koronát verssel, dallal, prózával.

 

Május 28-án a gyereké a főszerep, akik egy különleges mesejátékot – a reformkorhoz híven Hans Christian Andersen meseírótól – Az elgurult varázstallért nézhetik meg a színpadon.

 

A rendezvény minden programja ingyenes, amelyre sok szeretettel várunk minden kedves vendéget.

 

 

A rendezvény célja a hagyományok csokorba fűzése, újra felfedezése és megtanítása a jövő nemzedék számára. Történelmünk ékes példája annak, hogy a korok minden nehézségét a kultúra, a hagyomány őrzésével és tartásával éltek túl őseink, hiszen hagyományaink egyben nemzeti kincsünk is és ennek megőrzése felelősségünk. A három napos rendezvényen a római kortól egészen a 19. századig terjedő időszakról láthatnak átfogó képet a fesztiválra látogatók.